Marokkaanse tv-presentatrice onder vuur na bezoek aan Israël

marokko
48
30 mei '14
Op social media in Marokko is ophef ontstaan na het bezoek van Ghizlane Taibi aan Israël.

Taibi is presentatrice en journaliste en werkt voor 2M. Ze kreeg felle kritiek nadat ze Israël bezocht. Op een foto is Taibi te zien met een Torah in haar handen terwijl ze aan de Westelijke muur in de Oude Stad van Jeruzalem staat. Voor veel mensen is het duidelijk: Taibi werkt mee aan de zionistische zaak en hierbij moest ook 2M het ontgelden. Naast social media hebben ook veel Marokkaanse nieuwsbronnen aandacht voor de zaak.  

Nieuwswebsite Febrayer interviewde de Marokkaanse onlangs en vroeg haar naar de ontstane ophef. 'Ik wil graag beginnen met te zeggen dat dit niet de eerste keer is dat ik hard ben aangevallen voor een bezoek aan Israël', begint ze. Gevraagd naar haar reactie op de negatieve berichten antwoordde ze als volgt: 'Ik heb nooit overwogen om te reageren op deze triviale en onrechtvaardige aanvallen, door mensen die niet eens weten wat de werkelijke reden van mijn bezoek was. Ook negeren zij mijn werk als journalist'. 

Op zoek naar... Taibi legt uit dat ze in de zionistische staat was voor haar werk als journaliste. 'Een baan die bestaat uit de jacht naar nieuws, ongeacht waar die te vinden', zegt ze. Een andere reden voor haar bezoek aan Israël is haar streven om een boek te schrijven over religies. Het boek zal ze waarschijnlijk binnenkort aankondigen. 'De redenen voor mijn bezoeken aan Israël zijn dus professioneel en wetenschappelijk', zegt ze tegen de bron. 

Taibi sluit af: 'Het ondersteunen van vrede tussen beide partijen (verwijzend naar Palestijnen en Israëli's) is het meest belangrijk'. 

© Redactie 2014
marokko
ghizlane taibi
zionisten
israël
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?