Marokkaan met een been inspireert met loodzware tocht

buitenland
6
2 jun '14
In Canada toont de Marokkaan Mohamed Benziane wat echte wilskracht is.

Op 6-jarige leeftijd werd Benziane in Marokko aangereden door een vrachtwagen, hierbij raakte zijn rechterbeen ernstig gewond. Na jaren van pijn en twijfel besloot Mohamed zijn been op 18-jarige leeftijd te amputeren. Voor Mohamed was dit geen reden om de moed op te geven en zijn levenslust niet te verliezen. Hij besloot daarom de uitdaging om een wandeling van 300 kilometer te maken aan te gaan. 

Op krukken liep hij van de Canadese stad Moncton naar Miramichi. Ook zonder handicap is deze tocht voor velen zwaar. Mohamed is echter uit het goede hout gesneden en gaf niet op. Tegenover CBC zegt hij dat de wandeling een mars van hoop is, vooral voor mensen met een handicap. 'We moeten laten zien dat we bijna alles kunnen wat ook mensen zonder handicap kunnen', zegt de Marokkaan tegen de bron. 

Met zijn bewonderenswaardig initiatief hoopt hij geld in te zamelen om een 'robotbeen' te kopen. De prijs van deze speciale been ligt op ongeveer 82.000 dollar maar de zorgverzekering weigert dit te vergoeden. Zijn grootste motivatie blijkt te liggen in zijn wil om gewoon te kunnen wandelen met zijn vierjarig zoontje.

© Redactie 2014
marokko
mohamed benziane
canada
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?