Meisje (6) misbruikt op basisschooltoilet

algemeen
298
3 jun '14
Een 6-jarig meisje is onzedelijk betast op een basisschool in Haarlem.

Vijf jongens randden haar aan op het schooltoilet, schrijft het Haarlems Dagblad dinsdag. Volgens de krant ging het er zo grof aan toe dat het meisje inwendig letsel heeft opgelopen. Het incident vond in oktober plaats. De moeder heeft na doktersbezoek de school ingelicht en is naar de politie gestapt. Op verzoek van de moeder werd het verhaal niet naar buiten gebracht, maar nu is ze zelf naar de pers gestapt. 

Afkomst De geheimhouding had volgens het Haarlems Dagblad te maken met de afkomst van het gezin. Het meisje zit nog met drie van de vermeende daders in de klas. De moeder wil dat ze wordt overgeplaatst naar een andere locatie van de school, maar ondanks een toezegging van de vorige directeur is dat niet gebeurd. Het meisje zou door de jongens voor hoer worden uitgemaakt. 

De school, De Piramide in de Boerhaavewijk, zegt in de krant niet zeker te weten of het incident is gebeurd en wie de daders zijn. Tijdelijk directeur René Roders wilde dinsdagochtend desgevraagd niet reageren op het bericht. Volgens de krant is op de school inmiddels onrust ontstaan. Dinsdagmiddag zou een informatiebijeenkomst staan gepland voor ouders. 

© Novum 2014
haarlem
kindermisbruik
schokkend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?