Werkstraf voor clown met hakbijl

algemeen
6
3 jun '14
Een 22-jarige man die in het holst van de nacht als clown in Katwijk voorbijgangers met een hakbijl bedreigde, heeft daarvoor een werkstraf van veertig uur gekregen.

Twee vrienden van de Valkenburger kregen dinsdag van de politierechter in Den Haag dezelfde straf. De drie maakten filmpjes van hoe ze mensen de stuipen op het lijf joegen. De mannen hebben samen een bedrijfje dat filmpjes op internet zet waar ze geld mee verdienen. Ze hadden op 24 april samen een clownspak gehuurd, een bijl gekocht en een geschikte locatie gezocht. 

De clown verstopte zich in de bosjes, zijn vriend waarschuwde zodra er iemand aankwam en de derde man filmde alles. De eerste slachtoffers waren een jongen en een meisje op de fiets. Op het moment dat ze rechtsomkeert wilden maken omdat ze de clown slepend met een bijl op een afgelegen weggetje zagen lopen, rende die achter ze aan. 

Een ander meisje kreeg later de schrik van haar leven toen de clown uit de bosjes sprong toen ze langsfietste. De man rende een heel stuk schreeuwend achter haar aan met de bijl boven zijn hoofd.De drie slachtoffers schakelden de politie in. Daar verklaarden ze dat ze doodsbang waren en ervan overtuigd waren dat de man ze iets aan zou doen. 

Ze hadden op geen enkel moment door dat het om een grap ging, aldus het Openbaar Ministerie in Den Haag dinsdag. De drie kregen ook een voorwaardelijke werkstraf van veertig uur. Het OM had een werkstraf van honderd uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken geëist. 

© Novum 2014
clown
bijl
opmerkelijk
den haag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi