Obama binnenkort naar Marokko

buitenland
27
4 jun '14
Tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten nodigde koning Mohammed VI president Obama uit zijn land te bezoeken.

De Amerikaanse president gaf hier gehoor aan en zal waarschijnlijk in de winter plaatsvinden. Het bezoek van de Marokkaanse koning aan het witte huis vond plaats in november 2013. De twee machtshebbers ontmoeten elkaar een jaar later dus weer. Volgens Marokkaanse bronnen staat de komst van Obama al vast en zijn de voorbereidingen op zijn bezoek al begonnen.

Amerikaanse diplomaten zouden de afgelopen weken op zoek zijn geweest naar de meest geschikte verblijfplaats voor hun president. Na het bezoek van de koning in 2013 zouden de heren het contact niet verbroken hebben. Obama bedankte zijn collega toen voor de vriendelijke uitnodiging. Beiden regeringen zijn al decennia nauw verbonden met elkaar en willen deze samenwerking versterken. 

Westelijke Sahara Toch is het niet alleen rozengeur en maneschijn tussen de twee landen. Onlangs werd een gezamenlijke militaire oefening nog gestaakt omdat de VS aandrong op het uitbreiden van de missie om de mensenrechten in de Westelijke Sahara te polsen. Marokko stelt dat ook in dit gebied de mensenrechten gewaarborgd worden en een dergelijke missie niet nodig is. 

Hoewel de Verenigde Naties toch overging op een missie pleiten sommige landen ervoor om deze uit te breiden. 

© Redactie 2014
marokko
vs
obama
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi