Zionisten breiden nederzettingen uit

buitenland
0
5 jun '14
De zionistische staat Israël zet plannen door om 1500 nieuwe woningen te bouwen op de Westelijke Jordaanoever en in het oosten van Jeruzalem.

Minister van volkshuisvesting Uri Ariel laat in een verklaring weten dat het gaat om een 'passend zionistisch antwoord op de vorming van een Palestijnse terreurregering'. De plannen zijn 'nog maar het begin'. De Palestijnse eenheidsregering, die wordt gesteund door Fatah en Hamas, werd maandag beëdigd. Het is voor het eerst dat er nieuwe woningen worden gebouwd sinds de onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen, waarbij bemiddeld werd door de Verenigde Staten, in april stukliepen. 

De Israëlische minister van justitie Tzipi Livni, die de Israëlische hoofdonderhandelaar was in de gesprekken, noemt Ariels aankondiging een 'politieke vergissing (...) die het alleen maar moeilijker zal maken om de wereld te verenigen tegen Hamas'. De geplande woningen moeten verrijzen in gebieden die de Palestijnen opeisen voor hun toekomstige staat. Israël heeft de wereld opgeroepen de nieuwe regering niet te steunen, maar de VS en de Europese Unie hebben hier geen gehoor aan gegeven. 

Zij zijn bereid samen te werken met de Palestijnen zolang de regering geweld afzweert en het bestaansrecht van Israël erkent. De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft het Westen verzekerd dat de regering, die bestaat uit technocraten zonder banden met Hamas of Fatah, deze grondbeginselen onderschrifjt. 

© Novum 2014
palestina
zionisten
mensenrechten
jeruzalem

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi