Extra bescherming voor Joodse gebouwen in Amsterdam

algemeen
0
6 jun '14
De Amsterdamse burgemeester Van der Laan heeft donderdag besloten tot extra beveiliging van Joodse gebouwen in de hoofdstad.

Hij volgt daarmee een advies op van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Welke gebouwen extra worden beveiligd en welke maatregelen worden getroffen is niet bekendgemaakt. Het advies van de NCTV is een reactie op de aanslag van 24 mei op het Joods Museum in Brussel. Daarbij vielen drie doden en een zwaargewonde. Een week geleden werd de vermoedelijke dader van de aanslag aangehouden in Frankrijk. 

Het gaat om een Franse man die in Syrie heeft meegevochten aan de kant van het verzet tegen het regime-Assad. Volgens de NCTV zijn er geen concrete aanwijzingen dat een aanslag op Joodse gebouwen of instellingen in Nederland ophanden is. Maar omdat een aanslag wel voorstelbaar is, heeft de NCTV aanbevolen om extra beveiligingsmaatregelen te treffen, zo schrijft burgemeester Van der Laan in een brief aan de gemeenteraad. 

Amsterdam gaat over de te nemen maatregelen in gesprek met de Joodse gemeenschap. Daarnaast wil Van der Laan, zo schrijft hij, overleg met het rijk over een mogelijke verdeling van de 'hoge kosten' die de beveiliging 'met zich meebrengt voor zowel de Joodse gemeenschap als de gemeente'. 

© Novum 2014
amsterdam
joden
zionisten
eberhard van der laan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi