Koning Mohammed VI feliciteert Al-Sissi met overwinning

marokko
47
6 jun '14
Coupleider Abdelfettah Al-Sissi is afgelopen week niet geheel verrassend uit de bus gekomen als winnaar van de verkiezingen.

De winst kwam na het verjagen, vervolgen en doden van alle serieuze concurrenten bij de Moslimbroederschap. Hoewel de Marokkaanse regering de democratisch gekozen Mohammed Morsi steunde en nauwe banden mee onderhield lijkt het land ook coupleider Al-Sissi te steunen. Koning Mohammed VI stuurde namelijk een felicitatie richting de nieuwe president van Egypte. 

In het bericht sprak Mohammed VI zijn hartelijke felicitaties en oprechte wensen uit in het vervullen van zijn missie. De Marokkaanse monarch zegt in zijn brief alle vertrouwen te hebben in Al-Sissi. Hij sprak over Egypte als een broederlijk land van Marokko. Hij voegde eraan toe dat Al-Sissi de kwaliteiten heeft om een wijze leider te zijn die goede bedoelingen heeft voor de toekomst van 'zijn grote natie'. 

In een verklaring valt eveneens te lezen dat Mohammed VI het belang benadrukt van actieve solidariteit, broederschap en samenwerking tussen de twee landen. De koning sprak zijn verlangen uit om de relaties te versterken in het belang van beide volkeren en de Ummah.

© Redactie 2014
marokko
egypte
arabische lente
al sissi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?