Cool! Amerikaans skatepark krijgt Marokkaanse patronen

marokko
6
6 jun '14
Studenten in Colorado hebben de afgelopen twee weken gewerkt aan een mooi kunstproject. De Marokkaanse architectuur stond daarin centraal.

De studenten van de Telluride Mountain School gebruikten Marokko en Zuid-Spanje als inspiratiebron voor het versieren van een skatepark. Ook deden jonge personen mee die een taakstraf moeten uitvoeren. In het voorjaar vertrokken de studenten naar Spanje en Marokko voor een studiereis van twee weken. Daar bestudeerden ze de ingewikkelde geometrische patronen die we vaak terug zien in Marokko. 

In Spanje bezochten de studenten Alhambra, waar nog steeds architectuur van de Moren te vinden is. Bobbie Cooney zegt het geweldig te vinden om deze vormen in Spanje gezien te hebben. 'In Alhambra zagen we al dit tegelwerk met Moorse invloeden en in Marokko zagen we dezelfde soort tegels. Het was cool om gelijkaardige dingen te zien in twee verschillende continenten', voegt ze toe. 

De studenten namen hun inspiratie mee naar huis en gingen daarmee aan de slag. Met de techniek van sjabloneren verfden ze de gedetailleerde patronen in een skatepark. Onder leiding van hun tekenleraar maakten de studenten er een prachtig kunstwerkje van, aldus Telluride News.

© Redactie 2014
marokko
vs
kunst
skatepark
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?