Naar Marokko met de auto? Vertrek vooral op zaterdagmiddag

marokko
64
9 jun '14
Vakantiegangers die komende zomer richting Frankrijk rijden, kunnen het beste op zaterdagen aan het einde van de middag vertrekken.

's Nachts rijden duurt in tegenstelling tot wat veel mensen denken juist langer. Dat meldt de ANWB maandag op basis van een analyse van historische gegevens van navigatiegigant Tomtom. De ANWB bekeek de reistijd op drie trajecten: van Utrecht naar Perpignan (1337 km), naar Nice (1402 km) en naar Biarritz (1235 km). Wie veel eerder vertrekt dan op zaterdagen rond 16.00 uur doet er langer over. 

De reis kan op alle drie de trajecten wel uren langer duren. Nederlandse vakantiegangers kunnen de eerste twee zaterdagen van augustus overigens beter mijden. Het worden dan de drukste dagen op de Franse wegen van het jaar, de zogenoemde zwarte zaterdagen. De ANWB verwacht voor zowel 2 als 9 augustus honderden kilometers file. 

De grootste problemen worden verwacht op de A10 van Parijs via Bordeaux naar de Spaanse grens en op de A7/A9 tussen Lyon en Spanje. Op de zondagen wordt veel minder drukte verwacht. 

© Novum 2014
frankrijk
spanje
anwb
marokko
vakantie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi