Marokko en Mexico kibbelen over Mexicaanse series
De Marokkaanse minister van Communicatie en regeringswoordvoerder Mustapha El Khalfi heeft hard uitgehaald naar televisiezenders en Mexicaanse series.
09 June 2014
lifestyle

Tijdens een vragensessie in de Tweede Kamer in Marokko sprak El Khalfi over Mexicaanse soaps. Volgens hem proberen sommige zenders de Marokkaanse televisie te veranderen in een 'Mexicaanse bordeel', verwijzend naar de overvloed aan Mexicaanse soaps op de nationale televisie. Hij benadrukte dat sommige programma's indruisen tegen de 'Dahir' aangaande publieke media. 

In 2002 werden deze richtlijnen in het leven geroepen. Alle programma's, uitgezonden op televisie, moeten rekening houden met de sociale en culturele eigenschappen van Marokko. De kritiek komt nadat vooral 2M en Al Oula dagelijks series uitzenden waar veel vraagtekens bij gezet kunnen worden. Veel burgers twijfelen aan de kwaliteit en inhoud van deze programma's en ook de minister deelt deze zorgen.

Ook menen velen dat deze series en films slecht zijn voor het moraal in het land. 'Marokko is geen Afghanistan of een ander land. De vraag is niet of Marokko net als Afghanistan, Soedan of Iran is, het probleem is dat er mensen zijn die van Marokko (middels series en films) een bordeel voor Mexico willen maken', sprak El Khalfi keihard. 

Mexico Mexico heeft formeel geprotesteerd tegen de uitingen van de minister. In zijn wekelijkse persconferentie afgelopen week maakte El Khalfi duidelijk dat zijn opmerkingen niet richting Mexico waren gericht en dat ze uit de context zijn gerukt. 'Mexico is een vriendelijk land waar we uitzonderlijke relaties mee hebben', zei de minister volgens persbureau EFE.

marokko
mexico
series
mustapha el khalfi
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi