Marokkaanse Nederlander steekt ex-vrouw neer en pleegt zelfmoord in Nador

marokko
62
9 jun '14
De jonge Farah Salhi leerde twee jaar geleden een jongeman kennen, die later haar hand kwam vragen. Het was voor haar en haar familie niet duidelijk dat dit de start was van een zwarte periode in hun levens.

Terwijl de man haast had om terug te keren naar Nederland, waar hij volgens Bouyafar een permanente verblijfsstatus had, liet hij een volmacht achter aan een persoon om de formaliteiten van het huwelijk met zijn Farah te regelen. Farah's familie ontdekte tijdens de formaliteiten dat de jongeman uit Nederland een strafblad had. Mohamed Mahmoud zat namelijk een straf uit voor de moord op zijn ex-vrouw. 

Dit wetende leek het hun niet verstandig om hun dochter samen te laten leven met Mahmoud en vroegen een scheiding aan. Hij weigerde echter waarna Farah haar toevlucht zocht tot de rechtbank voor echtscheiding op grond van onenigheid. In geval van ernstige onenigheid tussen de echtgenoten kan de rechter bemiddelen of tot scheiding over gaan. Voor Farah was haar gang naar de rechter succesvol. 

Stalken Ondanks het feit dat de zaak door de rechter werd beslist bleef Mohamed Farah lastigvallen via de telefoon. Hij belde haar dagelijks bijna twintig keer om aan te geven dat hij een nieuw huwelijk met haar wil. Farah en haar familie bleven weigeren en gaven zelfs de bruidsschat terug in de hoop de problemen te stoppen. Mahmoud flipte volkomen en bedreigde Farah met de dood. 

Ondertussen ging de jongedame verder met haar leven. Zo ging ze studeren en haalde ze haar diploma en werd ze toegelaten tot een trainingscentrum in Nador. Daar ging ze zich specialiseren in het Tamazight. 

Aanval Mahmoud was echter van plan zijn dreigement waar te maken. Hij besloot in een huurauto het huis van Farah te verkennen, om een dag later toe te slaan. Toen ze op het punt stond om naar het centrum te gaan voor haar lessen zag ze haar ex-man. Mahmoud drong er bij Farah op aan te willen praten maar toen ze weigerde probeerde hij haar te ontvoeren. 

De jonge vrouw verzette zich waarna hij een mes tevoorschijn haalde en haar in het gezicht en hals stak. Farah liet hij in een plas bloed achter toen hij vluchtte. Het slachtoffer werd met spoed naar het Hassani ziekenhuis in Nador gebracht. 

Zelfmoord Hoewel de vrouw flink toegetakeld is overleefde ze de aanslag. De politie zette ondertussen een klopjacht in om de dader te grijpen. Mahmoud kon waarschijnlijk niet meer op deze manier verder leven en besloot zelfmoord te plegen. De dag van de aanval pleegde hij zelfmoord door in een ravijn te springen in het bos van Gourougou.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2014
marokko
nador
mohamed mahmoud
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?