Advocaat: Van der Sloot trouwt begin juli

buitenland
7
10 jun '14
Het huwelijk van Joran van der Sloot en zijn zwangere verloofde Leidy Figueroa wordt verschoven van half juni naar de eerste week van juli.

Dat zegt zijn advocaat Máximo Altez. Dinsdag wordt volgens de raadsman officieel bekendgemaakt dat het huwelijk door kan gaan. Van der Sloot zit in de Piedras Gordas-gevangenis in Peru een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores. De burgemeester van de gemeente waar de Nederlander vastzit wilde het huwelijk volgens Altez aanvankelijk niet toestaan. 

"Hij was bezorgd omdat Van der Sloot een vrouw heeft vermoord. Hij was bang voor herhaling", zeg Altez. Nu de gevangenisautoriteiten Van der Sloot psychologisch hebben onderzocht en hij vorderingen lijkt te maken is de zorg van de burgemeester volgens Altez weggenomen. De advocaat zal binnenkort met de gevangenisdirecteur overleggen over een precieze datum. 

"Dit heeft wat voeten in de aarde omdat het huwelijk in een zwaarbewaakte gevangenis plaatsvindt", zegt hij. Altez is zelf als getuige van Van der Sloot aanwezig bij de bruiloft. Daarnaast zal er een getuige van Figueroa aanwezig zijn. Van der Sloot en Figueroa verwachten een dochter. 

© Novum 2014
joran van der sloot
leidy figueroa
stephany flores
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?