Slachtoffer schietpartij Joods Museum begraven in Marokko

marokko
0
11 jun '14
De 25-jarige Alexandre Strens is het vierde slachtoffer van de schietpartij op 24 mei in het Joods Museum in Brussel. Hij is gisteren in Marokko begraven.

Strens had een Marokkaans-islamitische vader terwijl zijn moeder joodse was. Dinsdagmiddag werd hij begraven in een islamitische begraafplaats, dicht bij zijn grootouders van vaderskant, zegt Philippe Blondin, voorzitter van het Joods Museum in La Capitale. Na de aanslag meldden diverse kranten al dat Strens de jongste zoon was van een Berberse vader en joodse moeder. Zijn moeder voedde haar zeven kinderen alleen op met de joodse traditie. 

Zijn vader zag hij jaren geleden voor het laatst. Strens had volgens zijn vrienden enorm veel energie en had hij een bedrijfje waarmee hij klanten in limousines naar bars en discotheken vervoerde. Strens maakte daarbij deel uit van de communicatie-afdeling van het Joods museum. Toen de moordenaar binnenkwam zat hij aan de receptie. 

Hij werd met vier kogels neergeschoten en raakte hersendood. Afgelopen vrijdag overleed hij. Naast hem kwamen drie anderen om het leven.

© Redactie 2014
marokko
alexandre strens
joods museum
brussel
taza