Marokkaanse partijleider pleit voor Engels als tweede taal in Marokko

marokko
29
11 jun '14
Hamid Chabat, leider van oppositiepartij Istiqlal, heeft opgeroepen tot de invoering van het Engels in het Marokkaans onderwijssysteem.

Dat deed hij tijdens een bezoek aan een Amerikaans centrum voor taal in Fes. Hij benadrukte daar het belang van Engels in de politiek en op economisch en communicatief vlak. Tijdens zijn toespraak voor studenten en docenten sprak de burgemeester van Fes lovend over het Engels. Hij ziet heil in een ommezwaai in het Marokkaans onderwijs omdat Engels is uitgegroeid tot de taal van onderzoek, wetenschap en kennis. 

Tweede taal? Educatieve programma's in Marokko moeten hier vooral rekening mee houden. Het is niet de eerste keer dat Chabat zich sterk maakt voor het Engels. Eerder deed hij dat ook in een video op YouTube. Hij ging toen verder en riep op om het Engels de tweede officiële taal van Marokko te maken. Momenteel is dat nog het Frans. 'De officiële talen van Marokko zijn Arabisch en het Tamazight en ik kan zeggen dat we in de toekomst ervoor moeten zorgen dat Engels de tweede taal wordt', zei hij toen. 

'Het is ondenkbaar dat het Engels een officiële taal in Frankrijk is terwijl Marokko nog steeds het Frans als officiële taal hanteert', voegde hij eraan toe.

© Redactie 2014
marokko
hamid chabat
istiqlal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi