Marokko haalt hard uit naar Israël

marokko
84
11 jun '14
Marokko heeft gereageerd op het besluit van de zionistische regering om nieuwe woningen te bouwen in bezette gebieden in de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem.

Israël heeft door de goedkeuring opnieuw een hoofdstuk geschreven in het boek met schendingen van het internationaal recht en verschillende resoluties. Hoewel de meeste landen vooral zwijgen bij de zoveelste schending van de zionisten spreekt Marokko zich wel uit. Het ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelde het besluit in een verklaring tegenover staatspersbureau MAP. 

Van kwaad tot erger Marokko noemde de goedkeuring en aanstaande bouw een 'flagrante schending van resoluties en het internationaal recht'. 'Marokko is van mening dat de koppigheid van Israël in haar kolonisatiebeleid het proces van misbruik tegen het Palestijnse volk alleen maar erger maakt', valt te lezen. Het ministerie voegde eraan toe dat de aandacht vooral ligt op het gevaarlijke aspect van dergelijke besluiten en handelingen. 

Die kunnen namelijk resulteren in de belemmering van vrede, gezien het feit dat ze provocerend zijn en indruisen tegen internationale resoluties. Volgens deze rechten en resoluties is het verboden om bezette gebieden 'te veranderen' in welke vorm dan ook. Met de bouw van nederzettingen heeft Israël in tientallen jaren veel Palestijns grond ingenomen. 

Palestina Door deze ontwikkelingen dringt Marokko er bij de internationale gemeenschap op aan om actie te ondernemen en de kolonisatie te stoppen. Ook wil Marokko dat het Palestijnse volk hun langgekoesterde staat kunnen vestigen binnen de grenzen van 1967 met Oost-Jeruzalem als hoofdstad. Gezien de lakse houding van wereldmachten, en ook bij andere Arabische landen, lijkt deze droom echter ver weg. 

© Redactie 2014
marokko
zionisten
palestina
nederzetting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi