Marokkaanse zender berispt om 'casual-foto's' koning Mohammed VI

marokko
17
11 jun '14
Het bezoek van koning Mohammed VI aan Tunesië heeft voor televisiezender 2M de nodige problemen opgeleverd.

Het koninklijk hof, dat over koninklijke zaken gaat, gaf gisteren een strenge waarschuwing af richting televisiezender 2M. Medewerkers van het koninklijk hof omschreven de berisping als een gevolg van een 'professionele fout'. In een van de verslagen van 2M over het bezoek van de koning aan Tunesië gebruikte de zender privéfoto's, die van sociale netwerken werden geplukt. 

Ook in Tunesië besloot Mohammed VI zich te mengen in het dagelijks leven van de plaatselijke bevolking. Gekleed in casual-kleding maakte hij foto's en poseerde hij met kinderen. Nieuwsdirecteur van 2M, Samira Sitail, verklaarde dat de zender graag een andere kant van de koning wilde laten zien door middel van foto's in normale kleding en op straat met gewone Tunesiërs. 

Sorry Het gebruik van zulke foto's is echter in strijd met het officiële protocol. De vertegenwoordigers van het hof spraken hun afkeuring uit over het gebruik van privéfoto's door openbare zenders. Sitail wilde de fout graag goed maken en besloot haar medewerkers te instrueren over verontschuldigingen. Zo werden formele excuses gemaakt en werd in een nieuwsbulletin ook aandacht geschonken aan de zaak. 

Daar zei de nieuwspresentator - met een grote glimlach - 'sorry' voor de fout.

© Redactie 2014
marokko
mohammed vi
koninklijk hof
tunesië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?