Marokko voert weer campagne voor bloeddonoren

marokko
7
16 jun '14
Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid heeft de jaarlijkse campagne voor bloeddonoren gelanceerd.

Met de slogan 'Geef bloed om de levens van moeders te redden' hoopt het ministerie op meer bloeddonaties. Vertegenwoordigers zullen tijdens het jaarlijks evenement op 14 juli, het belang van bloeddonaties benadrukken. Met deze donaties worden namelijk veel levens gered, vooral die van bevallende vrouwen.

Het evenement doet een beroep op de gulheid, betrokkenheid en de eensgezindheid van het Marokkaanse volk. De organisatie hoopt dat veel burgers de kans grijpen om een donatie te doen. Het ministerie van Volksgezondheid zet zich met dit initiatief nadrukkelijk in op het verbeteren van de publieke gezondheidszorg, meldt Moroccoworldnews.

Deze campagne heeft als doel om 13.000 nieuwe donoren te vinden. Elke donor krijgt een medaille en certificaat en krijgen veel complimenten voor hun inzet. Met deze nieuwe donoren kan de bloedbank in Marokko 15 dagen vooruit. Ook zijn verschillende bedrijven en organisaties betrokken om nog meer mensen ertoe te bewegen te doneren. 

Tijdens de lancering van de campagne vorig jaar doneerden onder meer koning Mohammed VI en premier Abdelilah Benkirane bloed. Duizenden volgden toen hun voorbeeld.

© Redactie 2014
marokko
bloeddonor
marrakech
ministerie van gezondheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?