VS: 'Marokko ontsnapte ternauwernood aan kernramp'

marokko
12
16 jun '14
De Marokkaanse krant Al Massae heeft een rapport in handen waaruit blijkt dat Marokko maar net aan een nucleaire ramp ontsnapte in 1958.

Het rapport komt van het Amerikaans ministerie van Defensie en maakt melding van een legervliegtuig met een kernbom aan boord. Bij het opstijgen vanuit de Amerikaanse basis in Sidi Slimane vatte het toestel vlam. Al Massae publiceerde onlangs delen van het rapport. Daarin staat onder meer dat Marokko Amerikaanse kernwapens in Sidi Slimane had. Dit kwam door de Franse heerschappij destijds. 

Het Europese land gaf de Verenigde Staten toestemming om de militaire basis te gebruiken. Frankrijk zou echter niet hebben geweten dat er vliegtuigen landden met kernwapens aan bood. Dat liep bijna uit op een grote ramp. De brand werd echter snel geblust. Er vielen geen slachtoffers, maar dat zou anders zijn als de brand niet snel geblust kon worden, aldus de krant. 

In deze tijd was de luchtmacht van de VS schuldig aan verschillende ongelukken in Marokko, de VS, Groot-Brittannië en Spanje. Bovendien zorgden de radioactieve stralingen ook voor het nodige gevaar.

© Redactie 2014
marokko
vs
kernramp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi