Telegraaf publiceert foto Volkert van der G.

algemeen
28
17 jun '14
De Telegraaf heeft dinsdag een foto gepubliceerd van Volkert van der G..

De krant opent met de kop 'Volkert weer in beeld' met daarbij een paginabrede foto van de moordenaar van Pim Fortuyn. Het is sinds zijn vrijlating op 2 mei voor het eerst dat van hem een foto in de media is verschenen. Een fotograaf van de ochtendkrant maakte de foto maandagochtend in Amsterdam, waar Van der G. een bezoek had gebracht aan zijn advocaat. 

Volgens De Telegraaf verzette hij zich niet tegen de foto. Wel weigerde hij vragen te beantwoorden. Een van de voorwaarden van zijn voorwaardelijke vrijlating is dat hij niet met de pers mag praten. De hoofdredactie van de krant vindt het gerechtvaardigd om de foto te tonen. "Het recht dat Van der G. heeft op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer is niet groter dan het recht op vrijheid van meningsuiting van De Telegraaf", aldus de hoofdredactie. 

Van der G. woont sinds 28 mei in Apeldoorn, zo maakte burgemeester John Berends van die gemeente vorige week bekend. Ruim drie weken daarvoor werd hij na twaalf jaar cel vervroegd vrijgelaten. Van der G. moet zich houden aan een stevig pakket voorwaarden. 

© Novum 2014
volkert van der g
apeldoorn
amsterdam
privacy
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi