Broers in India doden en verbranden hun zusje om trouwplannen

buitenland
7
17 jun '14
Het houdt maar niet op in India. De pers maakt melding van een verschrikkelijk drama waarbij drie broers en hun zusje betrokken waren.

De drie broers hebben hun 17-jarige zus gedood en vervolgens haar lichaam in brand gestoken. Dit gebeurde volgens het AD nadat de tiener was weggelopen van huis vanwege haar trouwplannen. Haar familie was het niet eens met deze plannen. Devendri, zoals het meisje heet, kwam twee dagen na haar vertrek weer thuis in de noordelijke stad Sabapur. 

Haar broers waren zo woedend dat ze haar doodschoten. Ook werd haar lichaam in brand gestoken.Haar familieleden keurden de daad wellicht goed want niemand deed aangifte bij de politie. Bij hindoes worden huwelijken doorgaans door families van de bruid en bruidegom geregeld. Dochters en zonen die op eigen houtje een huwelijkspartner regelen kunnen op veel weerstand rekenen. 
Hindoe Zo nu en dan loopt dat uit op verschrikkelijke taferelen zoals moorden, mishandeling met zuur en verbanning. Ook speelt het hindoeïstische kastensysteem een rol. Men accepteert vaak niet dat een zoon of dochter iemand huwt van een andere kast. 

© Redactie 2014
india
moord
eerwraak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?