Joden roepen op: 'Elk uur een Palestijn dood'

buitenland
154
17 jun '14
Als het aan duizenden joden in de zionistische staat Israël ligt gaat er elk uur een Palestijn dood zolang de drie vermiste Israëlische jongeren niet gevonden zijn.

Initiatiefnemers voeren hiervoor actie via een Facebookpagina, die in korte tijd duizenden likes en steunbetuigingen heeft gekregen. Personen die de pagina een warm hart toedragen pleiten ervoor om heel Gaza plat te bombarderen en de inwoners te doden door gif in hun voedsel te stoppen. Hoewel de pagina voor elk uur één dode pleit gaan aanhangers verder: zij willen het liefst elk minuut een Palestijn vermoorden. 

Weer anderen pleiten voor castraties, levend verbranden en kogels door hoofden. De meest gematigden spreken over het stoppen van watertoevoer (indirecte pleit voor dorst) en elektriciteit. Gaza is volgens velen een 'menselijke dierentuin'. Het toont eens te meer hoe diep de haat ligt jegens Palestijnen. 

Vermist Deze haat wordt voor een deel gevoed door de regering. Toen de drie Israëlische tieners verdwenen vlakbij de joodse nederzetting (LEES: onrechtmatig ingenomen stuk land van Palestina) Gush Etzion was premier Netanyahu er als de kippen bij om president Abbas verantwoordelijk te houden voor de veilige terugkeer. Ook wees hij direct naar Hamas. 

De Palestijnse autoriteiten voelen zich logischerwijs niet verantwoordelijk voor de ontvoering omdat Gush Etzion een gebied is waar alleen Israëliërs wonen. De claims van Netanyahu zijn volgens Hamas 'dom' omdat zij niets te maken hebben met de ontvoering.

Facebook  De pagina is inmiddels ruim 19.000 keer geliked. Hoewel de initiatiefnemers duidelijk oproepen tot geweld hebben honderden meldingen bij Facebook niets opgebracht. Het sociale netwerk weigert vooralsnog tot actie over te gaan. 'Vreemd', zo stellen veel gebruikers. 

© Redactie 2014
zionisten
palestina
facebook
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi