'Prostitutie in Marokko goed voor economie'

marokko
115
18 jun '14
Khadija Zoumi is lid van oppositiepartij Istiqlal en heeft tijdens een zitting in de Tweede Kamer opmerkelijke uitspraken gedaan over prostitutie in Marokko.

De maandelijkse parlementaire zitting ging onder meer over vrouwen in Marokko. Premier Abdelilah Benkirane was hierbij aanwezig. Toen Zoumi aan het woord kwam zei ze iets opmerkelijks. Volgens haar draagt prostitutie positief bij aan de groei van de nationale economie. 'We moeten de moed hebben om het toe te geven', voegde ze eraan toe. 

Ook viel ze de speciale vrouweneenheid van de politie aan die in de straten van Marrakech patrouilleren om prostitutie tegen te gaan. Deze vrouwelijke agenten zijn getraind in het herkennen van prostituees. De controversiële uitspraken zorgden voor hoongelach bij het grootste deel van de aanwezige parlementsleden.

Geen pleidooi
Later bevestigde ze dat ze prostitutie niet wilde aanmoedigen, maar wijst op een andere manier van aanpak. Zoumi verwees hierbij naar een vers in de Koran waarin Allah geen onderscheid maakt tussen mannen en vrouwen en dat er gelijke straffen zijn voor alle betrokkenen bij prostitutie, ongeacht hun geslacht. 

De uitspraken van Zoumi wekten ondanks de later toegebrachte nuance voor verbazing.  Vooral het feit dat deze woorden uit iemand van Istiqlal komt vinden critici vreemd, omdat men de partij ziet als ideologisch conservatieve partij, aldus MWN. 

© Redactie 2014
marokko
khadija zoumi
istiqlal
prostitutie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi