Moeder van Aliza (6) vecht voor leven van dochtertje

algemeen
24
19 jun '14
De 6-jarige Aliza heeft neuroblastoom, een zeldzame vorm van kinderkanker. Haar moeder Atia vecht nu voor een laatste kans van haar dochter.

Haar enige hoop is een behandeling in Duitsland, maar de zorgverzekeraar weigert dit te vergoeden. Aliza is daarom aangewezen op de hulp van burgers. Toen het meisje 3 jaar was werd de diagnose neuroblastoom gesteld. Ze kreeg hiervoor behandelingen in Nederland en de Verenigde Staten. Dit werd allemaal vergoed en leek een goed resultaat te hebben. Na de behandeling in de VS leek Aliza zelfs genezen. Tot overmaat van ramp kwam de ziekte weer naar boven. 

Tikkende tijdbom Het lichaam van Aliza is nu als een tikkende tijdbom. Hoe hard het ook klinkt: het kan elk moment over zijn. Een Duitse arts heeft nog hoop maar dan moet er wel snel ingegrepen worden. Elke dag dat de behandeling wordt uitgesteld is één dag te veel. Zilveren Kruis Achmea weigert echter deze behandeling te betalen omdat ze alleen behandeling vergoeden bij kinderen waarbij neuroblastoom bij de eerstelijns therapie al voldoende verdwijnt. 

Aliza komt hier dus niet voor in aanmerking omdat ze in een verdere fase is. Haar familie kan de ruim 300.000 euro niet zelf opbrengen. Inmiddels is er al een protest geweest en heeft men een stichting opgericht voor Aliza. 

Onder de naam Healing 4 Aliza hoopt men toch het geld bij elkaar te krijgen. Als moslimgemeenschap zijn wij allen verantwoordelijk voor de gezondheid van dit prachtig kind. Wij vragen jullie daarom een financiële bijdrage te leveren. Dat kan via deze link

Moge Allah swt jullie belonen!

© Redactie 2014
aliza
raja
neuroblastoom
kinderkanker
ziekte
healing 4 aliza
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?