Zionisten doden jongen (15) in Palestina

buitenland
5
20 jun '14
Israëlische militairen hebben vrijdag het vuur geopend op Palestijnen die stenen naar hen gooiden toen ze invallen deden op de Westelijke Jordaanoever.

Een 15-jarige jongen kwam om het leven en drie anderen raakten gewond. Israëlische militairen zijn al een week op zoek naar drie jongeren. Honderden locaties zijn doorzocht en tegen de driehonderd Palestijnen zijn opgepakt. Ook vrijdagochtend doorzochten militairen rond de tweehonderd locaties. Daarbij werden volgens het leger 25 verdachten gearresteerd. 

Bij één inval, in Doura bij Hebron, gooiden jongeren stenen naar soldaten, die daarop het vuur openden. Een 15-jarige jongen werd in de borst door een kogel geraakt en stierf, zei een ziekenhuismedewerker. Ook tijdens een inval in het kamp Qalandiya schoten militairen op stenengooiers; hier werden drie Palestijnen geraakt. In Qalandiya raakte ook een Israëlische soldaat gewond, zei het leger. 

De verdwijning van de drie Israëlische jongens zet de toch al stroeve betrekkingen tussen de zionisten en de Palestijnse regering zwaar onder druk. De nieuwe regering wordt geleid door Mahmoud Abbas, maar ook gesteund door Hamas. Israël voerde donderdagnacht ook luchtaanvallen uit op zogenaamde 'terreurdoelen' in Gaza. 

De aanvallen waren een reactie op raketbeschietingen vanuit het gebied. Volgens het ministerie van volksgezondheid in Gaza raakten zes mensen licht gewond. 

© Novum 2014
zionisten
palestina
ontvoering
doura
hebron
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi