Veroordeelde pedo woont boven kinderopvang

algemeen
90
21 jun '14
Woningcorporatie de Alliantie had geen idee dat de veroordeelde pedoseksueel Sytze van der V. een woning van de volkshuisvester in Amersfoort huurt.

"Voor ons kwam dat nieuws ook als een verrassing", laat een woordvoerder zaterdag weten. Voor de corporatie was Van der V. een woningzoekende 'als ieder ander', aldus de zegsman. Dat het specifiek om hem ging, was bij de woningcorporatie niet bekend. "Wij hoorden het ook pas vrijdag toen we ermee werden geconfronteerd dat de burgemeester de bewoners ging informeren." 

Burgemeester Lucas Bolsius (CDA) weet sinds een aantal weken dat de 66-jarige Van der V. in Amersfoort woont. Van der V. zocht op eigen initiatief een huis en kreeg dat ook. "Maar daar is geen actieve check van mij als burgemeester aan voorafgegaan", aldus Bolsius. De 'actieve check' was volgens de woningcorporatie niet aan de orde, aangezien zij niet wisten om wie het ging, aldus de woordvoerder. 

De Alliantie onderneemt nu geen stappen en wacht de plannen van burgemeester Bolsius af. "We volgen de zaak wel op de voet", aldus de zegsman. 

© Novum 2014
de alliantie
amersfoort
lucas bolsius
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?