Weer twee Palestijnen gedood

buitenland
1
23 jun '14
Israëlische militairen hebben tijdens hun zoektocht naar drie ontvoerde jongeren in Nablus opnieuw een Palestijnse man gedood. Ook in Ramallah werd een kogel een Palestijn fataal.

In Nablus kwam zondagochtend een verward ogende man op een stel militairen af, meldt het doorgaans onbetrouwbare Israëlische leger. De soldaten losten eerst enkele waarschuwingssalvo's, maar schoten de man vervolgens dood. Ook in Ramallah zou een Palestijn zijn doodgeschoten. Het is nog onduidelijk van wie de kogel kwam. 

Eerder dit weekeinde gingen Palestijnen in de stad op de Westelijke Jordaanoever met Israëlische troepen op de vuist. Het Israëlische leger beschoot zondag voorts vier plaatsen in de Gazastrook waar Palestijnse strijders zich zogenaamd zouden hebben opgehouden. Even voordien waren er vanuit Gaza raketten op Israël afgevuurd. 

Ontvoering Israël is al een week op zoek naar drie jongeren. Bijna driehonderd Palestijnen zijn tijdens de zoekoperatie opgepakt. Ook veel kinderen zijn hierbij opgepakt. Mishandelingen zijn meer regel dan uitzondering. De verdwijning zet de betrekkingen tussen Israël en de nieuwe Palestijnse regering van nationale eenheid, waarop Israël het wegens de deelname van Hamas op voorhand al niet begrepen had, ernstig onder druk. 

De Israëlische regering grijpt de ontvoeringszaak aan om de wereld te overtuigen van de blijvend boosaardige bedoelingen van Hamas. Dit terwijl er geen enkel bewijs is dat Hamas iets met de zaak te maken heeft. Ook ontkende de partij betrokkenheid. 

© Novum 2014
zionisten
palestina
ramallah
nablus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi