Directeur Greenpeace nam vaak vliegtuig naar werk

algemeen
0
24 jun '14
De campagnedirecteur van Greenpeace International reist voortaan met de trein van zijn woonplaats in Luxemburg naar zijn werk in Amsterdam.

Hij doet dit nadat ophef was ontstaan over zijn twee vliegreizen per maand naar Nederland, meldt Greenpeace dinsdag. De milieuorganisatie heeft dit besloten nadat veel donateurs ontstemd hadden gereageerd op het nieuws dat directeur Pascal Husting twee jaar lang toestemming kreeg om naar zijn werk te vliegen. Hij deed dit omdat de reistijd van grote invloed was op zijn gezin en werk. De vliegtijd van Luxemburg Stad naar Amsterdam bedraagt een uur. 

Met de trein kan Amsterdam in ruim vijf uur worden bereikt. Greenpeace verontschuldigt zich op de website voor de situatie. "Wij betreuren het dat deze situatie überhaupt is ontstaan", aldus directeur John Sauven. Voor Husting werd een uitzondering gemaakt, aldus Greenpeace. De organisatie heeft als regel dat vliegen niet wordt toegestaan als de bestemming binnen 24 uur over land kan worden bereikt.

Vliegtuigen spelen een grote rol bij het veroorzaken van klimaatverandering, benadrukt de milieuorganisatie. Husting vloog voorheen ieder weekend naar het hoofdkantoor van de organisatie in Amsterdam, maar dat werd later twee keer per maand. Hij werkt ook thuis, maar kan in de toekomst wellicht ook wat werk verzetten terwijl hij in de trein zit. 

© Novum 2014
greenpeace
amsterdam
luxemburg
pascal husting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi