Zionisten vallen Gaza aan na vondst 'dode militairen'

buitenland
111
1 jul '14
De Zionistenstaat heeft dinsdagochtend vroeg een serie luchtaanvallen uitgevoerd op Gaza.

Volgens het land - absoluut niet bekend om betrouwbaarheid - zijn 34 doelen op het grondgebied van Hamas geraakt. Het afvuren van de raketten was een reactie op de achttien raketten die sinds zondag op Israël zijn afgevuurd, meldde het leger. Er worden weinig details over de doelen van de aanvallen vrijgegeven, maar de afgelopen weken heeft Israël al vaker vergelijkbare acties uitgevoerd. Over slachtoffers is niets bekend. 

"Wij willen hiermee het vreedzame leven van de burgers van de staat Israël herstellen. Hamas is een terreurorganisatie en is zelf verantwoordelijk voor elke vorm van terroristische activiteiten in de Gazastrook", aldus een woordvoerder van het leger. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei maandag dat Hamas zal boeten voor de dood van drie Israëlische tieners die twee weken geleden werden ontvoerd en maandag werden gevonden. 

"Hamas is verantwoordelijk en Hamas zal boeten", zei Netanyahu. Hamas leek niet bepaald onder de indruk van Netanyahu's dreigende woorden. "Netanyahu moet weten dat zijn dreigementen Hamas geen angst inboezemen", zei een woordvoerder. "Als hij Gaza de oorlog verklaart zullen de poorten van de hel zich openen." 

'Drie tieners' Israël laat Hamas opdraaien voor de dood van de drie jongemannen. Daar is echter weinig tot geen bewijs voor. Critici over de hele wereld denken dat de zionistische staat de dood van de jongens aangrijpt om weer los te gaan op Gaza. Bovendien verschijnen steeds meer foto's waarop de jongens als militairen te zien zijn. Israël zou echter gebaat zijn bij het brengen van nieuws als 'drie onschuldige tieners'. 

Op foto's is een van de tieners in legeruniform te zien terwijl hij grote pret heeft bij twee geblinddoekte en gearresteerde Palestijnen. 

© Novum 2014
zionisten
palestina
benjamin netanyahu
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi