Qatar wil stierenvechtarena in Barcelona ombouwen tot moskee

buitenland
22
1 jul '14
Het steenrijke staatje wil de arena ombouwen tot gigantische moskee.

De emir van Qatar, sheikh Tamim bin Hamad al-Thani, gaat zich inzetten om de arena om te bouwen in de Spaanse stad. Arena La Plaza de Roris Monumental de Barcelona, zal hierbij moeten wijken. De emir heeft zijn plannen al voorgelegd aan de gemeente terwijl eigenaar Balaña Group al zou hebben toegestemd met de verkoop.

De verbouwing van de moskee gaat om en nabij de drie miljard dollar kosten. Gezien dit immens bedrag lijkt de kans groot dat ook de gemeente van Barcelona zal toestemmen met de bouw van de gigantische moskee. Volgens de eerste plannen zal de moskee 40.000 moskeegangers kunnen herbergen. Daarmee is het meteen de grootste moskee van Europa, meldt de Spaanse website 20Minuto.

Naast ruimte voor het gebed zal het gebouw ook een museum met islamitische kunst en geschiedenis krijgen. Daarnaast zullen er ook Koran-studies worden aangeboden. Met een minaret van 300 meter zal de oproep tot het gebed van ver te horen zijn. Ondanks een grote islamitische gemeenschap heeft Barcelona tot op heden geen moskee.

Mochten de grootse plannen doorgaan verliezen liefhebbers van stiergevechten een historisch gebouw. La Monumental is namelijk de oudste arena in Spanje. Stiergevechten zijn sinds 2012 echter verboden in Barcelona waardoor het gebouw al geruime tijd nauwelijks wordt gebruik. 

Het is nog wel even wachten tot de moskee haar deuren opent. Volgens het eerste concept zal dit pas in 2020 gebeuren.

© Redactie 2014
spanje
barcelona
moskee
islam
qatar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi