SGP wil meer geld om jihadisten te vervolgen

algemeen
10
2 jul '14
Er moet meer geld naar het Openbaar Ministerie om jihadisten te kunnen vervolgen.

Dat zegt SGP-leider Kees van der Staaij tegen Nu.nl. Hij wil dat in de begroting van 2015 miljoenen worden vrijgemaakt om de capaciteit van het OM te vergroten. Om hoeveel geld het gaat, wil hij echter niet zeggen. Volgens Van der Staaij kan de dreiging van jihadstrijders alleen worden bestreden als er naast de AIVD ook een sterk OM opereert. 

"Jihadstrijders zijn een groot gevaar voor Nederland. Dat de AIVD deze jongens in de gaten houdt is prima, maar het vervolgen van deze levensgevaarlijke islamisten en de ronselaars is minstens zo belangrijk", zegt hij tegen de nieuwswebsite. Maandag bleek dat in totaal 130 mensen uit Nederland naar Syrië zijn vertrokken als jihadstrijder. Ongeveer dertig daarvan zijn inmiddels teruggekeerd naar Nederland. 

Overigens wil de SGP dat niet alleen voor terreurbestrijding extra capaciteit beschikbaar komt. Ook de aanpak van kinderporno en het opeisen van crimineel vermogen verdienen volgens de partij meer aandacht. De SGP, D66 en ChristenUnie praten in augustus weer met de VVD en de PvdA over de begroting. 

© Novum 2014
polderjihad
kees van der staaij
sgp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi