Belastingmedewerker vast voor verduisteren 20 miljoen

economie
3
2 jul '14
Een medewerker van de Belastingdienst zit al sinds vrijdag vast in het onderzoek naar de verduistering van twintig miljoen euro bij de Belastingdienst.

De 51-jarige man werd aangehouden in de omgeving van Arnhem en is dinsdag voor twee weken in bewaring gesteld, meldt het functioneel parket van het Openbaar Ministerie woensdag. Justitie verdenkt de verdachte van betrokkenheid bij het verduisteren en witwassen van het geld. De verdwijning van het geld kwam dinsdag aan het licht. 

Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) schreef toen over de zaak in een brief aan de Tweede Kamer. Het bedrag zou in een enkele transactie zijn uitgekeerd. Vanwege de verdachte omstandigheden waaronder dat gebeurde stelden de fiscale opsporingsdienst FIOD, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst een onderzoek in. Wiebes meldde dinsdag echter niet dat er al lang een arrestatie was verricht. 

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën wilde niet ingaan op de vraag of dit bij het ministerie al bekend was. "Wij willen het onderzoek op geen enkele manier hinderen en gaan daarom niet in op vragen over deze kwestie." De woordvoerder wilde niet uitleggen hoe het onderzoek zou kunnen worden gehinderd als zij zegt of het ministerie al van de aanhouding wist of niet. 

Verder wilde de zegsvrouw niet ingaan op de vraag of een enkele medewerker in staat kan zijn een dergelijke grote som geld weg te sluizen. 

© Novum 2014
belastingdienst
vvd
eric wiebes
arnhem
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi