Zes jaar en tbs voor monstedpedo Frank R.

algemeen
16
3 jul '14
Frank R. uit Cuijk is veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor twintig zedenmisdrijven met meisjes tussen de 12 en 16 jaar.

De Brabander moet aan tien slachtoffers een schadevergoeding betalen van in totaal bijna veertigduizend euro. Dat heeft de rechtbank in Assen donderdag bepaald. Het Openbaar Ministerie had in mei een celstraf van tien jaar en tbs met dwangverpleging geëist. Volgens justitie heeft de 49-jarige R. in acht jaar tijd bijna driehonderd jonge meisjes ertoe aangezet om via de webcam ontuchtige handelingen te plegen. Met enkele had hij fysiek contact. 

Emotionele band De rechtbank tilde er zwaar aan dat R. jarenlang het internet heeft afgestruind op zoek naar jonge en kwetsbare tienermeisjes. R. deed zich voorkomen als een goed uitziende leeftijdgenoot en bouwde een emotionele band op met zijn slachtoffers. Hij wist hen te overreden tot seksuele handelingen voor de webcam. Hiervan werden foto's en filmopnamen gemaakt. 

De rechtbank heeft de overtuiging dat R. deze beelden niet heeft verspreid. Deze vierduizend films en zesduizend foto's werden in de woning en de auto van R. gevonden. Negen meisjes deden aangifte van seksueel misbruik door R. Sommigen werden door de man betaald. Een van deze meisjes was ouder dan 16 jaar toen dit gebeurde, maar hiervan sprak de rechtbank R. vrij wegens gebrek aan bewijs. 

Ernstig Twaalf minderjarige meisjes deden aangifte van seksueel misbruik via de webcam. Ernstige feiten, merkte de rechter in Assen op. Temeer omdat deze handelingen een grote impact hebben gehad op de jonge slachtoffers. R. is volgens de rechtbank manipulerend te werk gegaan. Hij drong bij de meisjes aan op vergaande seksuele handelingen die niet bij de leeftijd van de slachtoffers passen. 

Schokkend verkracht Frank R. maakte in 2001 zijn eerste slachtoffer. Hij werd vorig jaar in Groningen aangehouden met in zijn auto een 12-jarig meisje dat als vermist was opgegeven. Op aangetroffen beeldmateriaal was te zien dat R. het kind op afschuwelijke wijze had verkracht. De rechtbank nam de conclusie van de deskundigen over dat R. lijdt aan pedofilie en parafilie. 

De man heeft niet alleen een voorkeur voor seks met kinderen, maar wil ook zijn grensoverschrijdende fantasieën op zijn slachtoffers botvieren. De rechtbank acht de man in verminderde mate toerekeningsvatbaar. Ook nam de rechtbank mee dat R. zich tijdens het onderzoek coöperatief heeft opgesteld. Het verweer dat media-aandacht moet leiden tot een strafvermindering veegde de rechtbank van tafel. 

© Novum 2014
frank r
cuijk
pedofiel
assen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?