Den Haag trekt 1,5 miljoen euro uit voor aanpak jihadgangers

algemeen
32
5 jul '14
De gemeente Den Haag trekt bijna anderhalf miljoen euro uit om terugkerende Syriëgangers op te vangen en het vertrek van nieuwe jihadisten te voorkomen.

Dat schrijft het AD zaterdag. De hofstad wil er de komende jaren 350 duizend euro per jaar aan uitgeven. Waar het geld precies aan wordt besteed wil de gemeente niet zeggen. De afgelopen jaren vertrokken ruim dertig Haagse jihadstrijders naar Syrië. Zes van hen zijn inmiddels teruggekeerd. Drie jongeren die naar Syrië wilden afreizen zijn tegengehouden en vermoedelijk zijn ook enkele Hagenaren bij de strijd om het leven gekomen. 

De stad zit volgens de krant ook in zijn maag met zo'n tweehonderd radicalen die openlijk voor hun gedachtegoed uitkomen en steun betuigen aan de terreurgroep Daesh. De groep radicale moslims in Den Haag is daarmee 'groter en gevaarlijker' dan ooit. De politie en de veiligheidsdiensten zou ze 'onmogelijk' allemaal in de gaten kunnen houden. 

De PVV spreekt in een reactie van 'schokkende berichten over de verder oprukkende jihad'. Partijleider Geert Wilders wil de Tweede Kamer volgende week terugroepen van het reces voor een debat met premier Mark Rutte. "Wachten is onverantwoord", vindt Wilders. 

© Novum 2014
den haag
polderjihad
syrië
daesh
isis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi