Stand up for Palestine: demonstratie in Den Haag

algemeen
214
8 jul '14
Youth for Palestine en het Nederlands Palestina Komitee organiseren samen een demonstratie tegen de mensenrechtenschendingen van zionistenland Israël.

Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag verklaarde tien jaar geleden dat Israël met de muur 'illegaal' bezig is. Daarna volgden talloze andere schendingen van internationale mensenrechten en verklaringen. Onderdrukking, mishandeling, uithuiszetting, moord en diefstal van land zijn slechts enkele voorbeelden van dagelijkse realiteit. Deze verdragen - die door de hele wereld grote bescherming geniet en waar nodig landen worden binnengevallen om ze te beschermen - lijken voor Israël niet te gelden. Men grossiert in zwijgen. 

Genoeg is genoeg, zo stelt de organisatie. 'Tot op heden is het nog altijd stil en heeft de internationale gemeenschap niets gedaan met het oordeel van ICJ waardoor Israël haar illegale bouwinspanningen door kon zetten alsof er niets aan de hand was.' Palestina een stem geven, steunen en laten zien dat we hen niet vergeten zijn zijn enkele doelen tijdens het protest. 

Karim Boulidam zit namens Youth for Palestine in de organisatie en is strijdvaardig: 'We zijn de stilte rondom de schendingen van Israël zat. Geef de Palestijnen een stem, zij strijden daar, wij strijden hier, strijd met ons mee!', zegt Boulidam in gesprek met Marokko.nl. 

Schuldig Nederland Volgens Boulidam kunnen we in Nederland ook meer doen, zeker als het gaat om afkeuren van schendingen van mensenrechtenverdragen. 'De Nederlandse regering moet zich schamen door stil te zijn over het Israëlische terreur. Ook al heeft de regering oogkleppen op, laat de Palestijnen weten dat we aan ze denken!' Ook heeft hij geen goed woord over de selectieve berichtgeving in de Nederlandse pers. 

Het zou daarom geweldig zijn als er zo veel mogelijk mensen komen. Meer informatie hieronder. 

Protest Datum: zaterdag 12 juli  Tijd: vanaf 15:00 Locatie: Vredespaleis - Den Haag Vervoer: vanaf CS tram 1, halte carnegieplein

© Redactie 2014
palestina
zionisten
den haag
vrijheid
mensenrechten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi