'Spanning bij koningspaar om WK-wedstrijd'

algemeen
8
9 jul '14
Tussen Willem-Alexander en Máxima zal woensdagavond, als Oranje op het WK voetbal tegen Argentinië speelt, zeker sprake zijn van enige spanning.

Dat denken Rick Evers, royaltyverslaggever van Vorsten, en Oranjegek Johan Vlemmix. "Ik denk dat Máxima met zeer gemengde gevoelens gaat kijken", zegt Vlemmix tegen Novum Nieuws. "Ze is en blijft een Argentijnse volbloed, dat kun je aan veel dingen merken", aldus Vlemmix. "Je kunt het haar ook niet kwalijk nemen, want ze is een Argentijnse." Daar sluit Evers zich bij aan. 

"Natuurlijk zal er binnenshuis enige vorm van concurrentie zijn. Dat is heel normaal." Evers vermoedt niet dat de rivaliteit bij het koningspaar de reden is dat Willem-Alexander en Máxima niet aanwezig zijn bij de voetbalwedstrijd. "Het is geen finale, ze gaan niet voor elke wedstrijd naar Brazilië vliegen. Bij de hockeywedstrijd tussen Nederland en Argentinië zaten ze trouwens ook op de tribune en Máxima juichte toen niet voor Argentinië." 

Vlemmix denkt er anders over. "Voor Máxima is het heel lastig, zij kan het eigenlijk nooit goed doen. Als ze voor Nederland juicht zijn de Argentijnen niet blij en andersom." Vlemmix vindt het dan ook verstandig van de koningin dat ze niet naar Brazilië gaat. "Het zou ook heel gênant zijn als ze het per ongeluk verkeerd doet voor het oog van de camera. Dat zou pas echt een beetje dom zijn, maar dan van haar." 

Evers verwacht dat Amalia, Alexia en Ariane, de drie dochters van de koning en koningin, ook best een beetje trots zullen zijn als Argentinië de wedstrijd wint van Nederland. "Argentinië is toch het land waar hun moeder vandaan komt." Vlemmix denkt van niet. "De prinsesjes zijn voor Nederland. Ze zijn hier opgegroeid en kunnen eigenlijk onmogelijk voor Argentinië zijn." 

© Novum 2014
koning
koningin
willem alexander
maxima
johan vlemmix
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?