PvdA-raadslid: 'Bemoei je niet met homowetgeving in Marokko'

marokko
898
10 jul '14
Het Bredase PvdA-raadslid Jamal Nouhi wordt donderdagmiddag door zijn partij op het matje geroepen vanwege zijn vermeende antihomo-uitspraken.

De fractie distantieert zich van de uitlatingen van Nouhi. Dat zegt PvdA-raadslid Rob Sips uit Breda donderdag. Nouhi schreef woensdag dat Human Rights Watch zich niet moest bemoeien met homowetgeving in Marokko. De organisatie wil dat het land stopt met het strafbaar stellen van homoseksualiteit. "Het wegzetten van traditionele waarden als ouderwets werkt elke keer. Altijd maar dat vingertje, dit zijn interne aangelegenheden. Marokko gaat ook niet de vinger wijzen naar andere landen om de waarden en normen aan te passen", aldus Nouhi. 

Het raadslid zegt op een forum dat hij zijn uitlatingen op persoonlijke titel doet. "Dat is gewoon liefde voor een land waar mijn roots liggen. Dit heeft niks met politieke oriëntatie te maken." Volgens Sips liggen de uitspraken niet in de lijn met de standpunten van de PvdA. "Verre van dat zelfs. Ik hoop van harte dat hij deze uitspraken niet heeft gemeend." 

Fractievoorzitter Henk van de Velde gaat volgens Sips 'echt zo snel mogelijk' in gesprek met Nouhi. 

© Novum 2014
marokko
jamal nouhi
pvda
breda
rob sips
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?