Vijf jaar geëist voor oude man die vrouw uit lijden wilde verlossen

algemeen
3
10 jul '14
Een 83-jarige man die vorig jaar zijn 86-jarige vrouw om het leven bracht om haar uit haar lijden te verlossen, gaat als het aan justitie ligt vijf jaar de gevangenis in.

Het Openbaar Ministerie acht moord bewezen en vindt dat uit niets blijkt dat de vrouw niet meer wilde leven. Naar eigen zeggen kon de hoogbejaarde man het niet langer aanzien zijn vrouw te zien lijden. Ze had de ziekte van Parkinson en had daardoor meerdere malen per dag aanvallen waarbij ze heftig schudde en trilde. Ook leed ze aan beginnende dementie. De man biechtte direct na het incident in oktober op dat hij zijn vrouw eerst ten val had gebracht en haar daarna wurgde door haar keel dicht te drukken en een riem om haar nek te trekken. 

Volgens justitie had de man nog tot inkeer kunnen komen en heeft hij niet gehandeld in een gemoedsopwelling. Ook liep hij al langer rond met het idee om zijn vrouw om te brengen. Het OM heeft bij het bepalen van de eis rekening gehouden met de hoge leeftijd van de man en zijn blanco strafblad. Ook nam de officier van justitie mee dat familie en vrienden hem omschrijven als een lieve en zorgzame man. 

Zij vinden het 'tragisch' dat de man tot zijn daad is gekomen maar vinden niet dat hij moet worden gestraft. De rechtbank in Utrecht doet over twee weken uitspraak. 

© Novum 2014
moord
bejaarde
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?