Lagere straf voor veroordeelde homo's in Marokko

marokko
34
10 jul '14
Twee mannen die wegens homoseksuele handelingen de cel in belandden hebben een lagere straf gekregen.

In mei kregen zes mannen een celstraf van drie jaar voor de in Marokko verboden daden. Daartoe besloot de rechtbank van Fqih Ben Saleh, een dorp 200 km van Casablanca. Vorige week kregen twee van hen te horen dat hun straf lager is uitgevallen. Reden hiervoor is de gewonnen rechtszaak over het punt dat de mannen het slachtoffer zijn geweest van hun omgeving, meldt MWN.

Volgens advocaat Hadda Maidar zijn de mannen 'ziek' en dienen zij in een afgesloten omgeving geholpen te worden aan hun probleem. Over de vier andere veroordeelden sprak de advocaat zich niet uit. De advocaat maakte kenbaar dat een van de mannen nog twee jaar moet zitten terwijl de ander nog maar zes maanden vast zal zitten.

Opmerkelijk genoeg is het verlagen van deze straffen tot stand gekomen door de personen zelf. De Marokkaanse Mensenrechten Organisatie (AMDH), dat zich normaal in zet bij dit soort zaken, heeft zich niet uitgelaten over de zaak. Voor de overige vier mannen lijkt een verlaging van de gevangenisstraf er voorlopig niet in te zitten.

© Redactie 2014
marokko
homoseksualiteit
gevangenis
celstraf
advocaat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?