'Bijtertje' Suarez naar Barcelona

sport
36
11 jul '14
Luis Suarez verruilt Liverpool voor Barcelona. Dat meldt de Engelse club vrijdag. Beide clubs hebben een akkoord bereikt over de overgang.

Suarez heeft nu toestemming gekregen van Liverpool om de transfer af te handelen. In Barcelona ligt een vijfjarig contract voor de 27-jarige Uruguayaan klaar. Een transfersom is niet bekendgemaakt. Naar verluidt gaat het echter om tussen de zeventig en 75 miljoen pond, rond de negentig miljoen euro. Suarez, die eerder bij Nacional, FC Groningen en Ajax speelde, kwam sinds begin 2011 uit voor Liverpool. 

In 110 competitiewedstrijden scoorde hij 69 keer. Met name afgelopen seizoen was hij goed op dreef met 31 goals in 33 wedstrijden in de Premier League. Ondanks een contract tot de zomer van 2018 kon Suarez de lokroep van de Spaanse grootmacht niet weerstaan. "Liverpool heeft alles gedaan om me hier te houden, maar spelen en wonen in Spanje, waar de familie van mijn vrouw woont, is een droom en een ambitie die ik al mijn hele leven koester", laat Suarez op de website van Liverpool weten. 

Voorlopig kan de nieuwe aanwinst zijn debuut nog niet maken voor Barcelona. Suarez werd vanwege het bijten van de Italiaan Giorgio Chiellini, de derde keer dat hij zijn tanden in een tegenstander zette, voor vier maanden geschorst. Omdat hij ook geen voet in een stadion mag zetten kan hij niet in Nou Camp worden gepresenteerd. Ook kan hij tot eind oktober niet met zijn nieuwe ploeggenoten trainen. 

De straf werd donderdag door de beroepscommissie van de FIFA bevestigd. Suarez kan nog wel in beroep bij het internationale sportarbitragehof CAS. 

© Novum 2014
liverpool
barcelona
suarez
transfer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?