Dronkaard slaapt in graf

algemeen
1
14 jul '14
Een dronken man heeft zaterdagochtend zijn roes uitgeslapen in een open graf.

Hij werd ontdekt door een begrafenisondernemer toen die bij een begrafenis op het punt stond een kist in het graf af te laten dalen. Een medewerker van de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam schrok zich een hoedje, toen hij een paar benen zag bewegen in het diepe gat. "Je kan je voorstellen, dat je dan enorm schrikt", zegt een woordvoerder van Stadsbeheer, dat verantwoordelijk is voor het netjes houden van de begraafplaats. 

De grafslaper lag op enkele eerder begraven kisten. Op het graf waarin de man lag was de volgende kist al klaargezet. De kist moest van het graf worden gehaald om de dronkaard eruit te halen. Medewerkers hebben de man met veel moeite eruit getrokken. "Hij was stomdronken en had geen idee waar hij was. Hij had ook nog twee volle tassen met drank bij zich", aldus de woordvoerder. 

De begrafenisondernemer belde meteen de politie. De man is meegenomen en heeft een proces-verbaal gekregen wegens openbare dronkenschap. De uitvaart kon gewoon verdergaan. Nabestaanden stonden iets verder achter een haag waardoor de meesten niets hebben meegekregen van het tafereel. "We hebben al een hoop meegemaakt hier, maar dit is wel heel bizar." 

© Novum 2014
opmerkelijk
dronken
begrafenis
rotterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?