Moslimpartij is het zat: zes maanden mediaboycot

algemeen
47
14 jul '14
Naar aanleiding van het continue stigmatiseren en criminaliseren van de moslimgemeenschap in Den Haag heeft de PvdE besloten om voorlopig de media niet meer te woord te staan.

'Ook het stelselmatig zwart maken van de PvdE en het opzettelijk verdraaien van uitspraken gedaan door partijleden heeft hieraan ten grondslag gelegen', laat de partij weten. De Partij van de Eenheid is van mening dat de media doelbewust bezig zijn om moslims en de islam in het algemeen in negatieve zin neer te zetten en daarmee bij te dragen aan polarisatie in de samenleving.

'Deze wijze van 'journalistiek' bedrijven zet bevolkingsgroepen tegen elkaar op en vergroot doelbewust de kloof tussen moslims en niet-moslims, daar waar de PvdE juist bruggen wil bouwen en de dialoog wil aan gaan.' De PvdE wil hier niet aan meewerken en ervaart deze “Telegrafisering” en het kritiekloos steunen van massahysterie en hypes als een bedreiging voor de cohesie in de samenleving en in het bijzonder in Den Haag.

De komende zes maanden zal de Haagse partij alleen bevriende media zoals Marokko.nl te woord staan, en verder gebruik maken van de meer dan 40.000 volgers via social media om de achterban van de juiste informatie te voorzien. Tenslotte roept de PvdE de media en politiek op om haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en niet verder bij te dragen aan haat, verdeeldheid en onderbuikgevoelens in de samenleving.

© Redactie 2014
partij van de eenheid
arnoud van doorn
abdurrazaq khoulani
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?