Marokkaanse Siamese tweeling mogelijk uit ziekenhuis gezet

marokko
16
14 jul '14
Een ziekenhuis in Rabat dreigt met het stoppen van de medische zorg voor een Siamese tweeling van vijf maanden oud.

Het gaat hier om het Ibn Sina kinderziekenhuis in de hoofdstad, waar de twee sinds februari de nodige zorg krijgen. De kosten voor de verzorging van de baby's lopen op waardoor het ziekenhuis nu met drastische maatregelen dreigt, melden verschillende bronnen. Moeder Khadija zei onlangs dat haar tweeling gauw moet wijken voor andere patiënten.

Het ziekenhuis is niet langer in staat de broertjes Mohamed en Ahmed van elkaar te scheiden waardoor de juiste verzorging noodzakelijk blijft. Een operatie in het buitenland zal onwijs moeilijk worden, gezien de fysieke problemen van de jongens.

Delen Mohamed en Ahmed hebben samen drie voeten, één geslachtsdeel en moeten dezelfde bekken delen. Ook weigert een van de baby's borstvoeding waardoor zijn broer erg verzwakt is, meldt Akhbar al Yaoum. 
Riyad
De 25-jarige moeder hoopt op een wonder. Het uitvoeren van de juiste ingreep kost namelijk één miljoen dirham. Voor Khadija een bedrag dat ze onmogelijk bij elkaar kan sprokkelen. Een ziekenhuis in de Saudische stad Riyad is een optie voor een eventuele scheidingsoperatie, mocht zich een rijke donateur melden.

Het ziekenhuis voerde in 2008 een succesvolle operatie uit bij een andere Siamese tweeling. De operatie werd toen gefinancierd door de Saudische Koning Abdullah. Het duurde ruim 17 uur voor de kinderen succesvol van elkaar werden gehaald.

© Redactie 2014
marokko
rabat
zorg
ziekenhuis
siamese tweeling
riyad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi