Zionistenaanhang demonstreert voor Israël in Amsterdam

algemeen
223
15 jul '14
Op de Dam in Amsterdam wordt donderdag een solidariteitsmanifestatie gehouden voor Israël. De demonstranten staan hiermee onder meer achter talloze kindermoorden.

Het is deelnemers echter verboden om spandoeken met eigen teksten mee te nemen. Dat meldt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) dinsdag. Dit na de ophef die afgelopen weekend in Den Haag ontstond toen daar voor een pro-Palestina-demonstratie vlaggen met onder meer hakenkruizen werden gedragen. De paar borden en vlaggen verdwenen gauw toen de organisatie erom vroeg. 

Demonstranten die donderdagavond wel spandoeken meenemen, raken die kwijt. De organisatie laat weten zelf voor spandoeken met teksten te zorgen. De blauw-witte zionistische vlaggen zijn wel toegestaan. De manifestatie in Amsterdam wordt georganiseerd door het CIDI, Christenen voor Israël en CIJO, de jongerenorganisatie van het CIDI. 

De organisaties willen met het evenement duidelijk maken dat zij 'achter Israëls recht staan haar burgers te beschermen'. De manifestatie duurt van 19.00 tot 20.00 uur. 

© Novum 2014
zionisten
amsterdam
dam
demonstratie
protest
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi