Gemeente Eindhoven buigt voor zionistenlobby na klacht over straatborden

algemeen
16
15 jul '14
In de Eindhovense wijk Woensel worden straatnaamborden binnenkort aangepast.

Op borden als Nazareth en Tiberias staat de tekst 'stad in Palestina' als bijschrift. Dit tot grote woede van aanhangers van de zionistische staat. Omroep Brabant meldt nu dat de borden gewijzigd worden. Dat deed de nieuwsbron op gezag van Kamerleden Louis Bontes en Joran van Klaveren, ex-PVV'ers die nu samen de partij Voor Nederland hebben. 

Smaak Ook de zionistische vereniging Likoed Nederland doet een duit in het zakje volgens de Telegraaf. Likoed Nederland is verbonden aan de regeringspartij Likoed van premier Netanyahu, de verantwoordelijke voor de honderden dode onschuldigen in Gaza. Zij stelden dat Nazareth en Tiberias in het noorden van Israël liggen en niet in Palestina. 

Belangrijk om te vermelden is dat ook deze steden voorheen Palestijns grondgebied waren, inmiddels is dat net als het grootste deel van Palestina ingenomen door de zionistische bezetter. 'De gemeente Eindhoven liegt en bedrijft zo politiek met een heel rare smaak', stelde de organisatie. 

Gemeente Eindhoven zwicht dus voor de druk van de zionistenlobby. Na de 'ophef' beweerde de gemeente de borden niet neergezet te hebben als politieke stelling of om 'mensen te kwetsen'.

© Redactie 2014
zionisten
eindhoven
woensel
palestina
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi