Egyptische presentatrice: economie Marokko drijft op prostitutie

marokko
226
17 jul '14
Een Egyptische presentatrice heeft walgelijke uitspraken gedaan over Marokko, de islamitische regering en prostitutie.

Je zou denken dat je als Egyptische tv-presentator wel genoeg te zeggen hebt over de misstanden in eigen land. Niets is minder waar. Amany El-Khayat kijkt waarschijnlijk met een jaloers oog naar Marokko, het land waar de Arabische Lente rustig verliep. Eerder sprak een Egyptische acteur ook al over Marokko als het land waar de Marokkanen 'tovenaars' zijn.

Op YouTube is een video geplaatst waar El-Khayat uitvalt tegen koning Mohammed VI, meldt MWN. Ze beschuldigde hem ervan de islam ten onrechte te gebruiken om Marokkanen het idee te geven dat er geen ander land is dat zoveel voor Palestina doet. Het is opvallend dat juist deze Egyptische het onderwerp Palestina naar voren haalt. Ter herinnering: haar land heeft na de machtsgreep van El-Sissi de grenzen met Palestina gesloten, net als de zionisten aan de andere kant doen. Daardoor komen er nauwelijks goederen Gaza binnen.  

Islamisme Ook beschuldigde ze koning Mohammed VI ervan samen te werken met democratisch gekozen islamitische partijen om zijn troon te redden. Haar tirades gaan verder. Ze durft zelfs te stellen dat het HIV-percentage in Marokko het hoogste van de wereld is en dat de Marokkaanse economie gebaseerd is op prostitutie. 'En dit allemaal onder een islamitische regering.'

Ze gaat verder: 'De jonge koning daar, had geen tijd te verliezen. Hij sloot een deal met islamisten en wachtte niet tot de Arabische opstanden'. El-Khayat heeft haar huiswerk echter niet goed gedaan. De huidige Marokkaanse islamitische regering kwam pas aan de macht na het uitbreken van de Arabische lente en de goedkeuring van de nieuwe grondwet in 2011.

© Redactie 2014
marokko
egypte
arabische lente
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?