Marokkaanse acteur, Tariq Ramadan en Franse rapper ruziën over Palestina

buitenland
50
17 jul '14
De Marokkaanse acteur Said Taghmaoui is uitgevallen tegen de Franse rapper Booba. Dat gebeurde op social media.
Booba haalde uit naar mensen die Palestina steunen sinds de uitbraak van het zionistisch geweld. Sinds het begin van deze aanvallen zijn sociale netwerken het decor geworden van miljoenen uitingen van steun richting Palestina. Booba ziet al die steunbetuigingen echter niet als warm gebaar. 'Aan al diegenen die Palestijnen willen helpen middels berichten op social media, jullie zijn een stelletje hypocrieten.'

Booba gaat verder: 'Geen politiek hier, als je Palestina wilt helpen ga erheen, zwijg anders voor altijd', valt te lezen. Said Taghmaoui kon het bericht niet verkroppen en haalde hard uit: 'Jij vuile zoon van een lafaard, je stinkt naar verlies'. 

Tariq Ramadan
Ook islamitisch theoloog en filosoof Tariq Ramadan reageerde. 'Erg dapper Booba, maar wie is hypocriet? De Palestina supporters of Booba zelf? Hij zegt dat hij geen politieke berichten wil, terwijl hij zelf een zeer serieuze politieke beslissing neemt door geen woord te reppen over het bloedbad, maar ook mensen wil verbieden zich uit te spreken over de onderdrukte Palestijnen. 

'Inderdaad, hypocriet en beschamend', schreef Ramadan op Facebook. Booba haalde weken geleden ook al het nieuws. Toen haalde hij uit naar Badr Hari en Marokkanen in het algemeen. Later verwijderde hij deze berichten weer.
© Redactie 2014
marokko
said taghmaoui
booba
palestina
zionisten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
advocaat
ridouan taghi
mocromaffia
nabil b
israël
islamitisch onderwijs
benjamin netanyahu
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi