Oud-docenten Ibn Ghaldoun krijgen baan niet terug

algemeen
7
18 jul '14
Twaalf oud-docenten van de voormalige islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun hoeven hun baan niet terug te krijgen.

De rechtbank in Rotterdam heeft vrijdag in een kort geding bepaald dat onvoldoende aannemelijk is dat de instantie waarbij de leraren hebben aangeklopt het Ibn Ghaldoun heeft overgenomen en dus hun werkgever zou moeten zijn. De twaalf willen aan de slag bij de nieuwe school die na het faillissement van het Ibn Ghaldoun is ontstaan. Daarvoor hadden ze een kort geding aangespannen tegen de Rotterdamse vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs (CVO), die heeft geholpen bij het opzetten van de nieuwe school. 

De docenten stellen dat het CVO Ibn Ghaldoun heeft overgenomen. Daardoor zouden ze nu in dienst zijn van de vereniging. Dat het CVO het Ibn Ghaldoun heeft overgenomen is volgens de rechtbank echter vooralsnog niet aannemelijk geworden. Het Ibn Ghaldoun kwam vorig jaar in het nieuws vanwege de diefstal van 27 eindexamens. De elf jongeren die achter de inbraak in de school en de eerste verspreiding van de examens zaten werden begin dit jaar veroordeeld. 

Zij kregen cel- en werkstraffen opgelegd, waarvan een maand cel en 170 uur werkstraf de hoogste was. Uit onderzoek van de inspectie bleek dat de onderwijskwaliteit al jaren ondermaats was. Ook waren er bestuurlijke en financiële gebreken. Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) kondigde vervolgens aan de financiering stop te zetten. Daarop vroeg de Rotterdamse school faillissement aan.

© Novum 2014
ibn ghaldoun
cvo
onderwijs
examenfraude
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi