Doodgeschoten tiener VS werd door zes kogels geraakt

buitenland
32
18 aug '14
De tiener wiens dood aanleiding was tot aanhoudende protesten in de Amerikaanse stad Ferguson is door ten minste zes kogels geraakt.

Dat is volgens de advocaat van de familie van de 18-jarige Michael Brown gebleken uit een onafhankelijke autopsie. Brown werd op 9 augustus doodgeschoten door een politieagent. Volgens de politie had de tiener met de agent gevochten en geprobeerd diens wapen te bemachtigen. Getuigen zeggen echter dat Brown, die ongewapend was, werd doodgeschoten terwijl hij met zijn handen omhoog stond. 

Volgens een door de familie aangetrokken patholoog kan uit de autopsieresultaten vooralsnog niet worden afgeleid wat zich precies heeft afgespeeld. Een kogelwond in een arm van de tiener kan zijn ontstaan terwijl hij de handen omhoog had, 'maar dat weten wij niet', zei de patholoog, Shawn Parcells. 

Een schampwond op de rechterarm van Brown kan volgens Parcells op verschillende manieren zijn ontstaan, misschien terwijl hij met zijn rug naar de schutter toegekeerd stond, of terwijl hij die in het gezicht keek met zijn handen omhoog of anderszins in een afwerende houding. 

De autopsie werd verricht door Michael Baden, voormalig medisch hoofdonderzoeker van New York City. Hij stelde vast dat een van de kogels aan de bovenkant Browns schedel was binnengedrongen, wat zou suggereren dat hij zijn hoofd voorovergebogen had. 

© Novum 2014
michael brown
ferguson
vs
racisme
protesten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi