Jonge Marokkaan direct goud waard voor Barcelona

151
25 aug '14
Luis Enrique heeft een succesvol debuut gemaakt als hoofdcoach van Barcelona. De 44-jarige trainer zag zijn ploeg zondagavond de eerste competitiewedstrijd met 3-0 winnen van Elche.

Lionel Messi opende in de 41e minuut de score. Een minuut later kreeg Javier Mascherano rood. In ondertal liep Barça in de tweede helft uit via goals van debutant Munir El Haddadi en nogmaals Messi. De Nederlands-Kaapverdiaanse voetballer Garry Mendes Rodrigues speelde de gehele wedstrijd mee bij Elche. Hij veroorzaakte zelfs de rode kaart van Mascherano, die aan de noodrem trok toen de oud-speler van ADO Den Haag en FC Dordrecht was doorgebroken.

Barcelona had lang nodig om de score te openen. De thuisploeg liep zich stuk op de handbaldefensie van Elche en had pech met inzetten op paal en lat. Vier minuten voor rust vond Messi toch een gaatje. Na rust zette Barcelona, ondanks het mannetje minder, de dominantie gewoon voort. Het 18-jarige Marokkaans talent El Haddadi maakte de 2-0 en Messi de 3-0. Barcelona speelde nog zonder de aanvallers Neymar (geblesseerd) en Luis Suarez (geschorst).